Meten en monitoren

Meten en monitoren

Perslucht meten en monitoren

Zonder perslucht staat uw productie stil. Een goed werkend en betrouwbaar persluchtsysteem is dan ook van groot belang voor de continuïteit en up-time. Niet alleen bespaart u flink op energiekosten, ook uw machinepark is minder aan storingen en slijtage onderhevig. Om inzicht te krijgen in de goede werking van het systeem is er maar één oplossing: perslucht meten.

De technische levensduur van uw kostbare machines en apparaten wordt dankzij een goede kwaliteit perslucht verlengd. Monitoren van persluchtkwaliteit is essentieel om het proces te kunnen beheersen. We meten de kwantiteit (zoals druk, volume, stroom) en kwaliteit (vuil, vocht, restolie, etc.) van de perslucht.

Inzicht in de persluchtkwaliteit en het persluchtverbruik

Met structureel perslucht meten en monitoren behoudt u te allen tijde zelf de controle. Wij plaatsen in veel gevallen meetinstrumenten (tijdelijk of permanent), zodat het persluchtverbruik en de persluchtkwaliteit inzichtelijk wordt gemaakt. Het inzichtelijk maken van verbruik èn misbruik van perslucht (persluchtlekkages, onnodig gebruik perslucht, etc…) maakt vaak duidelijk dat de compressorinstallatie veel te groot is, hetgeen direct leidt tot onnodig hoog energieverbruik, onderhoudskosten, etc.

Het meten van de perslucht en monitoring moet een integraal onderdeel uitmaken van het energiemanagement binnen uw bedrijf om voldoende up-time te garanderen.

Welke instrumenten om perslucht te meten?

Ants beschikt over een uitgelezen arsenaal aan presicie-instrumenten om de kwaliteit, vervuiling, vochtgehalte, lekkages, hoeveelheid en luchtstroom van uw perslucht op lokaal niveau te meten en te monitoren.

Veel instrumenten zijn inline te monteren en tegenwoordig ook op afstand uitleesbaar, zelfs als uw wifi-netwerk het laat afweten. 
Vraag een uitgebreid advies om meer inzicht te krijgen in de status van uw persluchtinstallatie met slimme inzet van onze intelligente instrumenten en onze jarenlange ervaring op het gebied van perslucht meten!

S401-00001

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws en speciale aanbiedingen.