Persluchtlekkage

Persluchtlekkage

AQMS onderzoek persluchtlekkage

Ants loopt met geavanceerde Air Quality Management System (AQMS®) voorop om elke persluchtlekkage snel op te lossen en beheersbaar te maken. Deze unieke methodiek bewijst zich keer op keer in de praktijk. Hoe eerder persluchtlekkages worden aangepakt des te groter is het effect. AQMS® zorgt voor een helder overzicht van alle lekkages van groot tot klein zodat de opdrachtgever, via internet in een afgeschermde omgeving, direct de status kan inzien en maatregelen kan nemen.

AQMS® zorgt voor grip op energiekosten, stimuleert besparingen en maakt persluchtverliezen ‘zichtbaar’. Hierdoor blijft u in controle en kunt u adequaat bijsturen. Lekkages in persluchtinstallaties ( maar ook in andere systemen als vacuüm-, stikstof-, argon- en andere gasinstallaties) worden opgespoord en gedocumenteerd in het geavanceerde Air Quality Management System (AQMS®) – ISO 11011(2013) gecertificeerd.

Op basis van de gevonden lekkages stellen we een persluchtadvies op waarbij de meest dringende en effectieve reparaties voorrang krijgen.

AQMS-logo2024
Engineer_Ants4

Terugverdientijd onderzoek van een perslucht lekkage

De gemiddelde terugverdientijd van persluchtlekkageonderzoek, incl. reparaties aan de persluchtinstallatie, ligt tussen de 1 en 4 maanden. Na deze periode blijven de besparingen vanzelfsprekend doorlopen en omdat u veel minder onnodig energieverlies heeft wordt uw elektriciteitsrekening lager. Minder persluchtlekkages betekent lager energieverbruik betekent ook minder CO₂ uitstoot. Niet alleen uw bedrijfsresultaat wordt er beter van, ook het milieu vaart er wel bij. Het is verrreweg de snelste manier om uw CO₂-efficiency te verhogen conform de ETS-benchmark.

Met de integrale AQMS aanpak worden niet alleen de noodzakelijke reparaties aangepakt, maar Ants en de opdrachtgever houden ook inzicht en controle over de status en voortgang van de reparaties. Overal waar u internettoegang heeft, kunt u de actuele status bekijken.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws en speciale aanbiedingen.

De compressor gaat nooit uit

Een MKB bedrijf produceert doorgaans 10 uur per dag, echter de compressorinstallatie staat meestal 24 uur per dag aan en dat 365 dagen per jaar. Dat betekent dat de (gemiddelde) 16% energieverspilling tijdens niet-productie-uren gewoon doorgaan. Want juist als perslucht NIET gebruikt wordt, zijn het precies de persluchtlekkages die het energieverbruik bepalen om het systeem onder druk te houden. De persluchtlekkages kosten in zo'n geval jaarlijks minstens € 2.400,- alleen al aan extra stroomkosten!

Bij grotere productiebedrijven wordt het nog interessanter. Een jaarlijks lekkageverlies en dus een besparings-potentieel van bijvoorbeeld € 40.000,- tot € 400.000,- op één productielocatie komt voor. 

Persluchtlekkages vormen uw grootste en snelste besparingpotentieel

Méér aandacht besteden aan perslucht en persluchtlekkages is dus geen kostenpost, maar een besparings-model. Belangrijk daarbij is dan te weten wat er precies aan de hand is.

Het nut van een systeemaudit

Perslucht als ‘energievreter’ in uw productieketen

In de praktijk zien we dat perslucht voor veel bedrijven een vanzelfsprekendheid is. De gevolgen van relatief kleine lekkages in het persluchtsysteem worden te vaak onderschat. Wat te denken van:

  • Verkorte levensduur van filters en persluchtkoel- en adsorptiedrogers
  • Energieverlies als gevolg van lekkages – ISO 11011 (2013) en complex leidingwerk
  • Torenhoge energiekosten die makkelijk voorkomen kunnen worden
  • Onnodige milieubelasting

AQMS: Unieke totaaloplossing

Het hoeft niet kapot te zijn om beter te worden. Persluchtsystemen die geoptimaliseerd kunnen worden zonder dat er sprake is van een daadwerkelijk defect zijn eerder regel dan uitzondering. 

Tijdens een perslucht systeemaudit wordt op een snelle en effectieve wijze direct inzicht in de kwaliteit van het persluchtsysteem verschaft door op locatie te kijken naar o.a. temperatuur, druk en drukverlies, druk dauwpunt en restvochtgehalte, persluchtcondensaat, leidingnet, persluchtmisbruik en filtratie. En uiteraard gaan we alle persluchtlekkages na.

Alle observaties worden in een gedetailleerd rapport gepresenteerd voorzien van foto’s en (nog belangrijker) de oplossingen, de reparatiekosten maar ook de terugverdientijd! Hier kun u zo'n perslucht lekkage onderzoek bestellen.

Uniek in de markt: Ants garantie op persluchtbesparing

Wanneer de onderzoekskosten naar uw persluchtlekkage hoger zijn dan de verwachte persluchtbesparingen, dan brengt Ants enkel de reis- en eventuele verblijfskosten in rekening.

Voor beschrijving en bestellen – ga naar AQMS persluchtlekkage onderzoek, incl. rapportage.

Onze producten