Flowmeter

Flowmeter

Flowmeters

Lucht is zo vanzelfsprekend: het is overal aanwezig, eenvoudig in het gebruik, geurloos en ongevaarlijk. Hierdoor staan we er niet bij stil dat perslucht een van de duurste energievormen in de industrie is. Het rendement wordt zelden tot nooit gemeten.

Gevolg is dat jaarlijks, waarschijnlijk ook bij uw installatie, voor duizenden euro’s aan onnodig persluchtverlies verloren gaat. Door de doorstroming (flow) te meten wordt zichtbaar hoeveel lucht er geproduceerd wordt en kan het verbruik gemanaged en beheerst worden. Met de juiste verbruiksmeter kan het rendement perfect in beeld gebracht worden, zowel centraal als op gebruikersniveau.

De persluchtkosten kunnen zo direct naar de gebruiker (machine) doorberekend worden. De flowmeter meet precies hoeveel m³ perslucht wordt verbruikt door welke machine. Door de juiste afstelling kunt u als gebruiker perslucht zo efficiënt en effectief mogelijk inzetten. Een dergelijke aanpak geeft alleen maar voordelen:

  • Uw machinepark wordt optimaal benut
  • Uw energiekosten gaan met vele procenten omlaag
  • Uw brutowinst gaat flink omhoog
  • Het milieu wordt minder zwaar belast

Perslucht, zuurstof, waterstof, kooldioxide, methaan, biogas, aardgas, e.a. gassen meten (ook onder hoge druk).

De SUTO flowmeters zijn ook geschikt voor het meten van kooldioxide, waterstof, aardgas, biogas, groen gas en andere gassoorten, zelfs onder hoge druk en in ATEX zones.

SUTO S418 Flow meter

Bekijk onze producten

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws en speciale aanbiedingen.