Nieuws

Nieuws

Hoogwaardige luchtdroger gaat condensvorming tegen

Hoe voorkom je condensvorming in een silo-oplegger en daarmee de groei van bacteriën of kiemen? Dit vraagstuk hield Barry Gruijters, Operations Director Division Dry Bulk bij Van den Bosch, al enige tijd bezig. Het antwoord schuilt in een nieuwe innovatie die hij samen met Ants Technology & Consulting ontwikkelde: een hoogwaardige luchtdroger om de luchtkwaliteit in de silo-oplegger te verbeteren.

Birdie®: prijswinnende en intuïtieve CO2-monitor voor kantoorruimtes

90% van ons leven brengen we binnen door. Vaak verhoogt een slechte luchtkwaliteit het risico op astma, hoofdpijn, vermoeidheid en slaapstoornissen. Regelmatig ventileren van de werkruimte is volgens deskundigen een van de beste manieren om de luchtkwaliteit binnen te verbeteren. Veilige luchtkwaliteit is een enorm maar onzichtbaar probleem, dat om een zichtbare oplossing vraagt. 

Een vogel op een stokje? Zo simpel is het!

Geen knopje, geen draadje, geen schermpje. Een decoratief vogeltje op een stokje. Dit is het nieuwste meetinstrument dat Ants Technology & Consulting BV in Nederland op de markt brengt om luchtkwaliteit in de werkruimte te meten. Het Deense design is technisch zo geavanceerd dat iedereen het rechtstreeks uit de doos in gebruik kan nemen.

Rond 1911 begonnen mijnwerkers kanaries in de kolenmijnen te gebruiken om giftige lucht op te sporen. Zodra de vogel flauwviel, was het tijd om de mijn te verlaten. Met de ingebouwde CO-sensor werkt Birdie® op dezelfde manier, maar dan bij u op kantoor of in elke willekeurige werkruimte. Als de luchtkwaliteit slecht is, valt Birdie® naar beneden totdat u de ramen opent en hem weer tot leven brengt. 

Hoe maken we dit meetinstrument sexy?

We kennen een meetinstrument als een metalen apparaat met knopjes en een schermpje, een ingang en een stekker. Het oogt degelijk, interessant en technisch. Bedoeld voor de specialist die er verstand van heeft, met software-updates en een duimdikke manual om de gegevens op betrouwbare wijze te interpreteren. Tot zover de stand van zaken tot 2023. In tegenstelling tot andere luchtkwaliteitsmonitors laat deze nieuwe design-oplossing meteen zien wanneer de werkruimte geventileerd moet worden. De eenvoud van het product gaat beslist niet ten koste van de nauwkeurigheid. Bij een grenswaarde van 1000 ppm CO gedurende meer dan 10 minuten valt de kanarie van zijn stokje als signaal dat ventilatie noodzakelijk is.

Norbert Rozemeijer van Ants Perslucht is erg enthousiast over het fraaie instrument. Ik heb de vogel bij mij thuis hangen, dacht een goed geventileerd huis te hebben, maar Birdie is al 2 keer van zijn stok gevallen. Ben dus ervaringsdeskundige… het ding werkt en gaf mij een goede wake up call.” 

Ants levert hoogwaardige meetinstrumenten voor de persluchtindustrie die eenvoudig zijn in het gebruik. Bijvoorbeeld met zwaailichten die aangaan als er een grenswaarde wordt overschreden en all-in-one meetkoffers voor het certificeren van ademlucht. “Bij het ontwikkelen van nieuwe meetinstrumenten wordt steeds meer gelet op wat er weg kan, in plaats van wat er bij moet.” aldus Norbert Rozemeijer.

Ants verkoopt de Birdie® CO2-meter vanaf dit jaar (2024) in de webshop op Ants-perslucht.nl.